מה שמתחת למילים 2

איך אפשר לבקש ככה שירצו לתת לנו? ולמה פעמים רבות בקשותינו נתקלות בהתנגדויות?

כשאתה פונה לאשתך או לכל אדם אחר בבקשה, השאלה היא: מה נקודת המוצא שלך? אם היא: אני צודק (או אפילו אני סובל…) ולכן את חייבת להיענות לבקשתי. אתה בא בלחץ אתה בא מלמעלה וקרוב לוודאי שתתקל בהתנגדות.

צריך ללמוד לבקש נכון, ואז יש סיכוי הרבה יותר טוב שיקבלו את בקשתך. כשאתה בא בענווה ומבקש מלמטה בלי להיות "צודק" או מישהו שחייבים לו – ירצו לתת לך.

חשוב לדעת: אם אתה לא מוכן לקבל סירוב, בוודאי שלא תקבל הסכמה בשמחה, ואולי לא תקבל הסכמה בכלל.

גם פה מאוד קובע מהי המחשבה הנלווית. כשאתה פונה לאשתך ומבקש ממנה: "אולי תוכלי לבא לישון היום באחת עשרה?". אם המחשבה היא: הרי אני ישן בשעה נורמלית, ואת ממש טועה בכך שאת רגילה לישון מאוחר, ולכן את חייבת להתאים את עצמך אליי – כנראה שתתקל בהתנגדות.

גם אם המחשבה היא: אני כל כך עייף, כל כך סובל שאת חייבת להתחשב. זו דרישה, שיוצרת התנגדות.

כדאי לבחור במחשבה נעימה ונכונה יותר: אני יודע שאת אוהבת אותי ואכפת לך ממניץ האם תוכלי בבקשה לעזור לי ולבא מוקדם היום לישון? אם לא תבואי, לא אכעס אך אשמח מאד אם תוכלי.

כשאתה פונה בצורה כזו לכל אדם ובוודאי לאשתך, אתה יכול לגייס אותו לטובתך הרבה יותר.

זה נכון גם מחוץ למשפחה:
הגעת לחנות בדיוק בזמן הנעילה והמוכר סוגר לך את הדלת בפנים, אתה יכול לומר לו: "אין לך עיניים?! אתה לא רואה שיש פה מישהו?!" הוא מן הסתם יענה לך: "פעם הבאה תגיע בזמן" ויטרוק את הדלת.

אבל אתה יכול גם לבקש יפה: "מצטער שאיחרתי, יש לי פה משהו שאני ממש צריך דחוף, האם תסכים בבקשה לפתוח לי לכמה דקות?" בצורה כזו – יש יותר סיכוי שהוא יסכים.

המשימה השבועית:
לבחור נושא אחד שהיית רוצה עזרה בו מאשתך או ממישהו אחר ולבקש באמת. לא דרישה, אלא בקשה נעימה שמותר לסרב לה.

Bazaq Sig 1.5.1

כתבה מעניינת:

מה שמתחת למילים

בסך הכל בקשתי ממנה לבא קצת יותר מוקדם הביתה למה היא כועסת? בסך הכל בקשתי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *