פעמים רבות בנישואין אנחנו נדרשים לוותר. הבעיה היא שלוויתור הזה נלווה פעמים רבות טעם לא נעים. טעם של התכופפות לא נעימה, של מחיקה עצמית וכו’. איך אפשר לוותר בלי להרגיש סמרטוט?
כדי לא להרגיש סמרטוט חשוב מאד לא לפעול ממקום של פחד ולהיכנע אלא לפעול ממקום של בחירה. בחירה שנובעת מכך שאני פועל מתוך השכל ולא מתוך הרגש. כשאני פועל מתוך השכל אני פנוי לעשות חשבון ולראות מה יותר עדיף לי. האם שווה לי לריב על הדבר הזה או לא.
בצורה הזו – אם החלטתי לוותר, אין פה מחיקה עצמית אלא בחירה אישית מתוך חכמה. וכך במקום לקבל תחושת חולשה והשפלה מהוויתור, אפשר לקבל תחושת חוזק מכך שהייתי חזק ולא נגררתי למקומות לא טובים שאינני רוצה להיות בהם.
"אל תהיה צודק תהיה חכם אומר הפתגם". חשוב שנלמד לנהל את חיינו מתוך החכמה שמחיה את בעליה ולא מתוך הטיפשות שעושה את ההיפך חלילה.
ניתן דוגמה:
אשתך רוצה שתצאו מאד מוקדם/מאוחר לאירוע. אתה יכול להיגרר לריב מתוך המקום של האגו למה שהיא תקבע וכו’. אבל אתה יכול לנהל את זה אחרת, לעשות סדר עדיפויות מה באמת יותר חשוב לי. האם עדיף לי להיגרר לריב ולהרוס את האווירה ביננו ושכל הערב יהיה לא נעים או שנצא בזמן שהיא רוצה. נגיע חצי שעה לפני הזמן או שנאחר קצת לאירוע. הנזק לא גדול והרווח שווה מאד.
אפשר גם כמובן לעלות למדרגה יותר גבוהה ולחשוב שאם זה עושה לה טוב אז אתן את המתנה הזו ונצא בזמן שהיא רוצה.
כפי שאמרנו כשאתה פועל בצורה כזו אתה יכול לצאת מתחושת ההשפלה בוויתור לתחושה של חוזק של התגברות על הרגש והאגו המפתה למקום של חופש של בחירה
המשימה השבועית 14:
השבוע כשיש איזה נקודה שהחלטת שעליך לוותר אל תעשה זאת מתוך פחד אלא מתוך בחירה. תעשה את החשבון ברוגע ומתוכו תפעל.
דוגמה:
שוב אשתך נתנה לך רשימת מטלות ענקית ליום שישי ולא נשאר לך אפילו טיפת זמן לעצמך. אתה יכול לעשות את זה עם פרצוף חמוץ או לריב ולהתווכח, אבל כנראה שעכשיו זה לא יצא טוב בכלל. תעשה מה שהיא מבקשת בשמחה. כי אתה בוחר באפשרות היותר נכונה. אם אתה רוצה לדבר על זה בנחת בזמן אחר – סבבה, אבל עכשיו לא תקלקל לך את כל סוף השבוע במריבות וכעס.